default-logo
18
APR
2017

Vandaag heb ik de kick off gehad van het PreXLR programma van BW Ventures.

by :
comment : Off

Switch to English.


bw ventures prexlr programmaIk doe mee met het 100-dagige PreXLR programma van BW Ventures. Vandaag was de kick off en ik ga hier over tijdens die 100 dagen (dus 99 te gaan) bloggen en dat deel ik op Facebook en Instagram! BW Ventures staat voor het principe dat een blauwe vinvis in zijn/haar eerste 100 dagen 90 kilogram (or so) per dag aan komt. In het PreXLR programma word ik meegenomen in de wereld van de startups, waar ik veel over lees en wat vaak over grote bedragen en dolle investeerders gaat. Vandaag alleen al (van de honderd dagen) is mijn hele conceptueel denken voorgoed veranderd en ben ik al blij dat ik er aan mee doe. Maar het was niet makkelijk om me in te schrijven.

Ooit, een jaar of tien geleden, vroeg ik een docent van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (waar ik afgestudeerd ben) wat zijn advies was over het volgende: ‘Stel, je bedenkt ooit wat en even later doet iemand dat en verdient daar een fortuin aan. Je herkent het vast wel, dat je wellicht denkt: ‘Had ik maar wel dit en dat gedaan…”

Hij zei toen: ‘Het kan als een gemiste kans voelen, maar je kan ook blij zijn dat je zelf in staat bent zulke ideeën te kunnen hebben.’

Vandaag heb ik een heel belangrijke les geleerd. Leren is af-leren. Ik realiseerde me dat ik zo ben ingekapseld door bepaalde vooraf ingevulde velden (door mezelf), dat ik het haast onaanvaardbaar vond om bepaalde delen van mijn concept simpelweg in de prullenbak te gooien.

Dit is natuurlijk op dit moment alléén van toepassing op het concept waar dit over gaat en verder nergens. 😉 

Niet dat ik nooit eerder iets in de prullenbak heb gegooid of iets ben gestart en gestopt. Vaak genoeg, maar nu was het anders. Deze aanpak is… confronterend, niet onbeschoft, maar wel in your face. Ik viel vandaag met mijn neus in de boter. Ik zeg wel eens (schep wel eens op) dat ik graag slimme mensen om me heen heb (ook tegen mezelf) maar vandaag was het ècht raak.

Alleen dag één was al een hyper intense ervaring waarbij alles wat ik in mijn hoofd al gebouwd had nu (weer) in losse onderdelen in mijn hoofd rond hangt. Pittig maar ook bevrijdend.

‘Het geheel is meer dan de som der delen.’ ~ Aristoteles

Een opstapeling van ideeën, aannames, mini-samenvattingen van telefoongesprekken, talloze blogs, beelden, dromen en visies liepen door elkaar heen. Een soort shake-up, maar de dingen zijn nog niet gedaald. Het is dus haast onmogelijk geworden om nu nog te vertellen wat precies het concept is wat ik heb ingediend om mee te doen aan het PreXLR startup programma. Want het kan morgen weer anders zijn. Het eerste idee is dat ik denk dat ik leerlingen/studenten en bedrijven kan helpen met een mobiele stage-marktplaats app. Maar zitten daar wel mensen op te wachten? 

Daar zal ik vast de overige 99 dagen achter komen… Ik verwacht dat er nog veel gaat veranderen dus wil je ook wat dingen leren over starting up, volg mijn blog over BW Ventures dan! 

Ga met mij mee de overige 99 dagen! Wie weet waar dit avontuur mij brengt. Wees ook welkom op mijn Facebook pagina, waar ik ook al mijn blogjes ga delen tijdens de komende drie maanden!

Over de auteur.
Pim Piepers is eigenaar van Piepers Audiovisuele Communicatie.