default-logo
15
APR
2013

Twitter… hoe gevolgd te worden en gevolgd te blijven.

by :
comment : Off
Twittervolgers

Twittervolgers

In ons eerdere artikel spraken we al over een aantal do’s en don’ts betreft het gebruik van Twitter. Het is nog steeds een heet hangijzer.

Bitrebels.com heeft ook twee aardige opsommingen die kunnen helpen bij het verkrijgen van meer Twittervolgers en hoe je die kwalitatief kunt voor zien van de juiste tweets.

1.  Tweet nuttige content – Dit kan lastig zijn wanneer je een gevarieerd aantal volgers hebt. Balanceer je tweets zoveel mogelijk. Als je een blog hebt, kan je deze ook op Twitter kwijt, maar zorg er wel voor dat de content voor iedereen geschikt is. Als het voor iedereen handig is (zoals deze blog) krijg je meer mensen die het zullen volgen. Het idee is dat je dingen deelt, niet oplegt!

2.  Ga de conversatie aan en bind – Ja, u heeft Skype en Facebook. Maar het verbinden met volgers maakt de ervaring intiemer en leuker. Niet alleen spreken, ook luisteren.

3.  Volg mensen die iets met jouw vakgebied, jouw interesse gemeen hebben. – Sommige mensen hebben mij er op aangesproken dat ik soms te veel berichten post op Twitter. Vond ik eerst best vervelend, maar ik realiseerde me dat sommige van de mensen die klaagden meestal maar weinig mensen volgen op Twitter maar wel veel volgers hebben. Het is zichtbaar dat mensen die nu gaan twitteren in de gaten hebben dat het de bedoeling is dat men interactie met elkaar heeft en dingen met elkaar deelt. Ik heb interactie door middel van mijn social media accounts, en ik zie dat als mensen weinig mensen volgen, ze relatief veel van 1 persoon te verwerken krijgen. Ja, dan lijkt het snel alsof ik alleen zo veel Twitter. Mensen die echter geïnteresseerd zijn in wat ik doe, klagen er niet over maar geven advies of vragen verder.

4.  Het volgen en niet volgen trucje.– Onthoud dat het niet nodig is als wederdienst om iemand die jou gaat volgen ook te gaan volgen. Voel u niet verplicht, maar kies bewust: heb ik er wat aan om deze persoon/ dit bedrijf te volgen? Waarom volgen ze mij? Durf dat ook te vragen. Doe niets omdat je je verplicht voelt. Doe het omdat het past.

5.  –Identificeer jezelf. Ik vind het branden (merken) van mijn naam heel belangrijk. Er is er maar 1 met mijn naam en dat ben ik, en dat zal men weten ook. Alleen de truc is om het rustig aan op te bouwen en een eerlijk profiel van mijzelf te schetsen. Als men weet dat ik starter ben, dat ik hard werk een mijn organisatie, snappen ze ook waarom ik bepaalde acties onderneem. Wanneer ik mij te schimmig voor doe neemt het vertrouwen af en kan men zich niet identificeren met mij. Een beetje mysterie mag wel, maar het moet voor mensen mogelijk zijn zichzelf te herkennen in jouw situatie.

6.  Ieder zijn ding Respect is belangrijk.  Iedereen twittert anders. Als je het niet leuk vind, gewoon ‘ontvolgen’. Het heeft geen zin om anderen de les te gaan lezen over principes van het twitteren.

7.  Vermijd vloeken en negatief taal gebruik – Mensen hekelen gezeur, gezanik en gezeik. En lelijke woorden al helemaal. Ik ben zelf geen voorstander van social media als klaagbaak, omdat het negatieve aandacht vraagt. In plaats daar van deel je liever successen, positieve verhalen. Als er vervelende dingen zijn gebeurd, is een hulpvraag meestal beter dan een klaagzang.

8. Automatische Direct Messages (DMs) zijn niet ok We hebben allemaal een hekel aan spam. Automatische twitter berichten die vanuit je account verstuurd worden zijn niet persoonlijk en heel vervelend.

9. Wees jezelf en heb er plezier in.

Kwaliteit over kwantiteit! Het delen van een ervaring is wat telt. Wanneer je dingen post over dingen die je erg leuk hebt gevonden, vinden anderen dat ook leuk. Als je veel klaagt en moppert, vinden mensen je irritant en zielig. Je bent wat je tweet!

Tips over hoe meer Twittervolgers te behouden.

Eenmaal aan het twitteren geslagen? Een paar volgers opgedaan? Hier nog een aantal tips om je verder te helpen:

Vaak twitteren.
Je volgers willen graag voorzien worden van de dagelijkse ervaringen van anderen. De meningen verschillen over hoe vaak, het is in ieder geval zeker dat als je te weinig twittert je ook minder volgers hebt. Er zijn programma’s die kunnen zien hoe vaak je twittert en je kan dan wel eens als ‘niet actief’ geregistreerd worden. Dat is jammer. Probeer in ieder geval iedere dag een tweet te versturen.

Stuur interessante tweets en wees origineel.
Om uw twittervolgers te behouden, zorg dan voor interessante, spraakmakende tweets. Dit is de voornaamste reden dat mensen gaan volgen. Interessante tweets hebben sterke en waardevolle boodschappen. Er zijn 3 manieren om relevante tweets te kijrgen: Zelf content maken (met een blog bijvoorbeeld, of een foto account), gebruik maken van een RSS feed en door het delen van sites (weer content) die jij interessant vind. Ook is het nuttig om andere tweets te retweeten. Probeer variatie in je tweets te krijgen. Iedere dag een foto van wat je gaat eten zit niemand op te wachten.

Wees ‘Retweetbaar’.

Wanneer je zover bent dat je interessant twitter berichten de wereld in stuurt, zullen mensen u ook gaan retweeten. Dit is een goede manier om je volgers ook vast te houden, want mensen vinden ook leuk om geretweet te worden. Retweeten is het opnieuw posten van een tweet van iemand anders. Om retweetbaar te worden kan je het beste er voor zorgen dat de tweet niet langer dan 120 tekens is. Oneliners en quotes zijn bijvoorbeeld heel populair.

Wees betrokken.
Een vaak gehoord verhaal, maar het is zo belangrijk dat ik het de moeite waard vind om er nog eens over te praten. Als je je niet betrekt bij je volgers, verdwijnen ze. Neem de moeite om iemand welkom te heten. Bouw relaties op, dit is wanneer ware Twitterwonderen kunnen gebeuren.

Gebruik Direct Messages voor langere conversaties met 1 persoon.
Ga geen uitgebreide gesprekken aan met mensen in je Twitterfeed. Het is niet fijn om mee te lezen met het gesprek van anderen. Wanneer er een gesprek begint te vormen, stuur deze persoon dan een persoonlijk bericht (Direct Message). Dit is wel pas echt relevant wanneer je een flink aantal volgers hebt. Aardig om vooraf alvast rekening mee te houden.

Houd je reputatie in de gaten.
Twitter is als het echte leven. Wanneer je deze reputatie hebt verpest, willen mensen niet meer met je rond hangen. Dat is op Twitter ook zo, als je bekend staat als een spammer of als iemand die automatische persoonlijke berichten verstuurd kan je het wel vergeten. Wees eerlijk, respectvol en jezelf. Denk ook na over waar je een reputatie in wil hebben. Als je een provocerend karakter hebt en dat is wat jij wil en dat is ook wat je volgers willen, dan moet je dat ook blijven en niet gaan draaien. Daar houden mensen niet van.

Zo zijn er nog tal van voorbeelden, ik hoor graag uw reacties!