default-logo
27
JUL
2016

The Internet of Things? How about the The Internet of Beings?

by :
comment : Off

Voorspelling.  ‘The Internet of Things‘ zal worden ‘The Internet of Beings’.

Pokebot

Pokébot? Image: leachieboy.tumblr.com

Binnen 5 tot 10 jaar Pokébots in huis. Heuse aaibare diertjes die als het aan de Japanners ligt haast niet van echt te onderscheiden zullen zijn. Gooi daar een mix Battlebots door heen en het gevecht kan beginnen. We zullen ze dan ook echt verzorgen (repareren). Ze zijn op afstand bestuurbaar en kunnen zelf handelen. Je kan ze met stem commanderen.

The Internet of Things? How about the The Internet of Beings?

Klik op de afbeelding voor een tijdslijn van het bestaan van Tamagochi.

We hechten nu al veel waarde aan de 3d weergave van diezelfde beestjes, ze missen enkel nog een fysiek lichaam. De geest zit nog in de fles. Wanneer de geest plaats kan nemen in de mechanische variant zullen we deze koesteren gelijk onze kompanen van vlees en bloed. De Pokébots zullen als volledig lid van de familie geïntegreerd zijn. Dit is ‘super-Tamagotchi’, alleen kan de Pokémon niet dood en heb je er tientallen.

Het ‘gewone’ spel Pokémon is een RPG (roleplaying game) wat velen malen gedetailleerder is. Er zijn in totaal nu meer dan 700 Pokémon. Pokémon Go heeft er ‘slechts’ 151, de eerste generatie, waarvan de zevende dit jaar ook uit komt. In dit spel gaat het meer om een avontuur beleven en met elkaar strijden. Pokemon Go is meer gericht op ontdekken en Pokémon vangen. De originele games zijn zeer de moeite overigens, ook als man-child in denial.

The Internet of Things? How about the The Internet of Beings?

Zoiets, maar dan met overal opladers.

Het wordt nog veel gekker: wereldwijde Poképretparks, variaties op dit soort spellen, conventies, gezamenlijke vakanties en Global Pokétours. Dan is het een kwestie van tijd dat er een mechanische variant van komt. Inclusief GPS natuurlijk. Ontelbaar veel huishoudens zullen Pokébots in huis hebben.

The Internet of Things? How about the The Internet of Beings?

I-Robot, maar dan met een vachtje. Er zullen opvangcentra voor ze zijn. Er zullen politieke discussies zijn over het wel of niet mogen mee nemen van je Pokébot in het vliegtuig. Nieuwe wetten over het hebben van je digitale kompaan.

jynx

Jynx, a. k. a. Nicki Minaj

Er zullen gehackte Pokébots zijn met virussen, die genezen moeten worden bij een Pokédokter of via een website tegen betaling. Er zullen gigantische bibliotheken zijn met daarin de backups van de geesten van talloze Pokémon die ten allen tijden gedupliceerd kunnen worden. Huwelijken tussen Jynx en Jan Janssen zullen door de wettelijke macht serieus genomen moeten worden. (De naam Jan Janssen is in deze fictief en alle overeenkomsten die hier met echte personen zijn berusten op puur toeval. 🙂 )

The Internet of Things? How about the The Internet of Beings?

SkyNet, het allesomvattende computer systeem uit de Terminator franchise die de mensheid wil vernietigen.

Onsterfelijke Pokébots, die het hele leven van complete gezinnen opgeslagen hebben staan in het geheugen. Nu wordt het spannend. De Pokébots, die live verbonden zijn via satelliet, dan wel naar de aarde geprojecteerde gratis Wifi, als een soort Skynet uit the Terminator franchise. Een computernetwerk van mensheid-vernietigende robots. Door middel van een constante data verbinding volgt het dan wat de eigenaren van de Pokébots aan het doen zijn. Oh, wacht, dat is natuurlijk nu al aan de gang, zij het nu nog alleen maar de virtuele variant.

The Internet of Things? How about the The Internet of Beings?

Emperor Palpatine grijpt de macht in Star Wars III: Revenge of the Sith. Via goodolsheevy.tumblr.com

Nu maar niet hopen dat ze tegen die tijd geen Order 66 krijgen!

Beetje overtrokken natuurlijk, een allesoverheersende super macht die naast het verzamelen van informatie ook nog eens een eigen agenda er op na houdt. Niets aan het handje, dat gebeurt nooit echt. 😉

We kunnen er hopelijk op vertrouwen dat men tegen die tijd bewust genoeg is van het beheren van een gesloten circuit. Hieruit komen argumenten voort om over te stappen naar een gedecentraliseerd Internet.

The Internet of Things? How about the The Internet of Beings?

via Giphy

Het is een interessante gedachte. Laten we in tussen vooral plezier hebben van de ongelooflijke effecten die Pokémon Go nu heeft.

 

Over de auteur.
Pim Piepers is eigenaar van Piepers Audiovisuele Communicatie.