default-logo
10
DEC
2013

Kerstkaart op Facebook: De donderdag(ochtend) voor #kerst.

by :
comment : Off

Transparent_Golden_Christmas_Clock_with_Decoration_PNG_ClipartKerstkaart posten op Facebook? De donderdag(ochtend) voor #kerst.

Volgens meerdere Facebookkundigen is donderdag de meest gunstige dag van de week om berichten te posten. Dit is de dag waarop het meeste gelezen, gedeeld en ‘leuk gevonden’ wordt. Het is een organisch effect omdat we in de vorige eeuw ook op donderdag al uit keken naar het weekend of we nu moeten werken of niet. We kunnen hier zonder spammen op een leuke manier op in spelen, want de weekenddrukte begint op donderdagochtend, beleeft zijn piektijd vanaf zaterdagmiddag en zakt zondagavond weer.

Informatie over leuke/interessante dingen in het weekend spelen vaak op donderdag een belangrijkere rol dan op vrijdag. Het is de kunst mee te varen met de grotere stroom van informatie (die donderdag ochtend begint) in plaats van later in haken. Hoewel weekenden over het algemeen goed zijn voor Facebookberichten, is dit effect nog meer aanwezig bij lange weekenden met bijvoorbeeld de maandag er aan vast.

Hier van uit gaande zijn er een paar donderdagen in het jaar die bijzonder goed werken voor internetcommunicatie. Alle donderdagen die worden opgevolgd door een langer weekend/feestdagen hebben dus een zeer goed effect.

Het is dus redelijk aannemelijk dat donderdag voor de kerstvakantie de belangrijkste dag is voor het plaatsen van uw kerstkaart op Facebook. Lukt het niet in de ochtend? Dan kan het ook wel via email op de donderdag middag, want dat is de piektijd van e-mailmarketing.

Bron: http://kb.mailchimp.com/article/when-is-the-best-time-to-send-emails

Bron: http://www.meltwater.com/social-media-blog/faq-whats-the-best-time-to-post-on-facebook/