default-logo
11
MRT
2016

Een cloud content systeem.

by :
comment : Off

zescsTijdens mijn 90 dagen traject bij Work the System herontdekte ik mijn business en mijn ambities. Na het oefenen met de ‘Systems Mindset’ en het compleet documenteren van mijn business werden een aantal zaken waar ik mee worstelde ineens zo zuiver als helder water. Dat zuivere water werd een wolkje. En dat wolkje werd een centraal te controleren cloud content systeem.

Meer over Work the System.

wts_bookJe leert bij Work the System dat in feite alles om ons heen in zeer goede staat verkeerd. ‘Alles werkt in feite 98% perfect.’, aldus de auteur van het boek ‘Work the System’, Sam Carpenter. Hij gebruikt termen zoals: ‘Errors of emmission‘, (fouten door het uitblijven van actie), ‘Do it now‘ (doe het nu meteen), ‘Dysfunction is Gold‘ (in niet werkende zaken zit goud) en ‘Tweaking‘ (bijstellen).

Eén van de belangrijkste dingen die hij predikt is: ‘You are a project engineer. You are a fire prevention specialist,’ het constante streven om het fenomeen ‘brandjes blussen’ definitief de nek om te draaien. Hyper efficiëntie benaderen door te stoppen met ‘Whack a Mole’, wat zoveel betekent als het continu dealen met ongecontroleerde resultaten voort komende uit niet beheerde systemen.

Via Work the System blijf je werken aan de ‘Systems Mindset‘. Focus houden en ‘het’ systeem – en je eigen bewuste of onbewuste systemen- zo goed mogelijk voor jouw business laten werken. Aan je business werken in plaats van in. Robert Kyosaki, auteur van het boek Rich dad, poor dad’ omschrijft ook zo iets, je moet inkomen zien te genereren wat door loopt. Je hebt ‘assets’ en ‘liabilities’ die gecontroleerd moeten worden.

Bij Work the System begin je met een Strategic Objective op te stellen, gevolgd door rond de 30 Basic Operating Principles. De dingen die je dagelijks doet omschrijf je stuk voor stuk, echt alles, van de vloer vegen tot aan het maken van facturen omschrijf je in Working Procedures die je altijd gebruikt en bij houdt.
Je business is een systeem en moet beheerd worden. Gaat er iets mis? Dan is het systeem niet goed, en moet het getweaked worden. Het wordt niet als nuttig gezien om iemand persoonlijk te proberen bij te stellen, eerder het bijwerken van een door jezelf geschreven systeem.

zescs_zonder_ccdEén van die zaken die ik vanuit mijn onderneming heb geformuleerd is de cirkel van co-creatie. Dit was een concept wat ik tien jaar geleden bij elkaar Googelde om beter samen te werken aan audiovisuele projecten. Onlangs raakte ik in contact met een copywriter die ik een deel van de opgestelde documenten heb aangereikt om te lezen. Één van de dingen van Work the System is dat je je werkwijze deelt met iedereen waarmee je samenwerkt. Hij wees mij er op dat mijn cloud content systeem leek op een PIM systeem of een DAM systeem. Na wat zoekwerk leek het wat mij betreft het meest op een DAM systeem, ofwel een Digital Asset Management-systeem. Een DAM is een centrale server waar alles opgeslagen wordt. Wel of niet in de cloud.

Het leek op iets wat ik in mijn concept had verwerkt: een centraal beheersbaar cloud content systeem.

Het bleek de kern van de zaak: door middel van onze content abonnementen bedrijven en organisaties via de cloud voorzien van constante creatieve content.

Ik had bedacht dat als we onze klanten kon voorzien van een centraal toegankelijke content map, het Client Content Dossier, we ze altijd snel en flexibel kon blijven voorzien van realtime content. Een contentmachine.

Your business isn’t you. It’s a machine.‘, aldus Sam Carpenter in zijn blog: A Business Is a Dispassionate Machine. Het samenvoegen van twee concepten leidde tot mijn verrassing tot het laatste tandwiel van mijn eigen machine!

Ik had de cirkel van creatie getekend en uitgeschreven als een Working Procedure. Het idee is hierbij om het constante content creatieproces vorm te geven en te kunnen monitoren in stappen. Een beetje zoals het Flywheel concept van Jim Collins, waarbij er een constant voorwaartse beweging is.

Een client content dossier in de content cloud.

Ik had onlangs een klantgesprek. Hij was blijkbaar vooral geïnteresseerd in het cloud systeem.

‘De content cloud is zeg maar 80% van de reden dat ik met je wil samen werken.’

Ik dacht meteen: ‘Content kan je wel mooi maken, de efficiëntie speelt de belangrijkste rol!’ Ik zou niet alleen de cirkel van creatie uit leggen, ik zou ook het Client Content Dossier toelichten!

Dit was het ontbrekende puzzelstukje, want er moest iets zijn wat het Flywheel in beweging zou houden. En omdat ik steeds vaker een compliment kreeg over dat ik zo snel werkte en ook nog eens kwaliteit leverde… Dat was toch wel een bijzonder iets. Zodoende werd het snel duidelijk.
zescsEen combinatie van de twee was de oplossing die ik nu vol overtuiging over breng naar anderen. Mijn machine is klaar. Nu is het gas geven!

Lees hier welke problemen wij daarmee oplossen.

Meer informatie? Stuur een appje naar: 06 466 12 238.

Over de auteur.
Pim Piepers is eigenaar van Piepers Audiovisuele Communicatie.