default-logo
02
JAN
2015

10 redenen waarom ondernemers online video nodig hebben

by :
comment : Off

10 redenen waarom ondernemers online video nodig hebbenEr zijn talloze redenen om een website te hebben en om met de juiste web content jouw verhaal te vertellen. Waarom is video zo’n machtig medium? Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook zegt zelf dat over vijf jaar de meeste content op Facebook video is. Ik denk zelf dat het sneller gaat. Het is wijs om van uit te gaan dat je sowieso ergens een video van jezelf of van je bedrijf op de plank hebt liggen, of in ieder geval alvast een idee hebt. Eigenlijk had je gisteren al een video moeten hebben want de opmars is niet te stoppen. Wat zijn volgens mij, een videoman die de opkomst van het internet live heeft meegemaakt en dus ook veel veranderingen heeft gezien, de 10 belangrijkste redenen om video te gebruiken voor je website?

1. Het is 20XX, de jeugd is opgegroeid met de media in de hand.

Zij leren door te zien en door te beleven. Het lezen van een stuk tekst is voor hen minder interessant dan bewegend beeld. We zijn er allemaal veel meer aan gewend dat video (bewegend beeld met geluid) binnen handbereik is. Zo blijkt dat Video on Demand (thuis een video bestellen) explosief gestegen is en dat alleen al in Nederland zo’n twee derde regelmatig online video’s bekijkt.

2. Video ‘in de hand’ is mainstream geworden.

Hoewel we er van uit mogen gaan dat de jeugd de toekomst heeft, zeker op internet, zijn we inmiddels lang en breed bekend met video op onze mobiele apparaten. Vloggen (video-bloggen) is super hip en zal naar verwachting ook verder toe nemen. Omdat het tegenwoordig kinderspel is om met je smartphone een video te maken en te delen zal dit alleen maar verder toe nemen. Update: de Mobile Only generatie maakt zijn opmars.

3. Video biedt kansen om direct te communiceren met je doelgroep.

Uiteraard, weer de jeugd. Zij zien mogelijkheden zonder er bij stil te staan. Een top tien van meest bezochte YouTube accounts laat zien dat dit voornamelijk materiaal is waar de jeugd van houdt, hoewel dit natuurlijk ook om te zetten is naar je eigen doelgroep.

4. Je business kan niet meer zonder video.

Als een Zweedse jongen van 21 al miljonair kan worden door simpele video’s te maken op YouTube, de top 25 van MKB YouTube kanalen een ding is alsmede een top tien van merken op YouTube en mini camera’s hipper dan ooit zijn is het te makkelijk om te zeggen dat ‘we het nog wel ooit gaan doen’. Nee, je had gisteren al een video moeten hebben.

5. Video biedt inzicht in diezelfde doelgroep.

Wie bekijkt je video? Hoeveel mensen vinden het leuk? Wat zijn de reacties? Hoe vaak wordt iets bekeken? Welke acties kan ik allemaal ondernemen om meer interactie met mijn publiek te krijgen? De statistieken van video’s zijn een cruciaal onderdeel van interactie met de klant.

6. Video geeft u door haar diversiteit de mogelijkheid uw verhaal te vertellen.

Video is heel divers en is ook op diverse manieren te beleven. Je ziet het in het dagelijks leven, van TV tot bioscoop, in het vliegtuig tot in de auto, het kan overal. Video biedt inhoudelijk veel opties, zoals instructievideos, commercials, videoclips, documentatie, onderzoeksvideo’s en bijvoorbeeld direct communicatiemiddel. Video heeft veel lerende eigenschappen en wordt steeds meer het educatieve middel met de voorkeur. Ook al gaat dat artikel dan over de inzet van video op scholen, het is heel goed om de doelgroep ook te doceren over uw vakgebied. Dat schept vertrouwen. Als een automonteur laat zien wat hij doet met de auto van de klant d.m.v. video kan de klant zien wat er gebeurd. Leerzaam en vertrouwd. Perfecte combinatie.

7. Live video uitzenden en deelname aan videoconferenties is aan de orde van de dag.

Skype, Go-To-Meeting, en Facetime zijn hiervan goede voorbeelden. Ook het delen van (live) video via apps als Facebook, Vine, WhatsApp, Twitch, Snapchat laten sterke groei zien.

8. De opkomst van gamifactie (het toepassen van spel elementen).

Dit maakt video een cruciaal onderdeel van uw bedrijf. Omdat ondernemers uitgedaagd worden om iets met gaming te gaan doen kunnen we er niet om heen. Een spelletje op uw site of in uw app hebben een magnetische werking. Men wil geprikkeld worden en door middel van puzzeltjes en uitdagingen verbonden worden aan uw merk.

9. Met video geeft u kort en krachtig een boodschap.

Wanneer je video inzet om klanten te bereiken zijn ze meteen direct geïnformeerd. Video is het communicatiemiddel van vandaag en van de toekomst.

10. Een eerste indruk maak je maar een keer.

Over een prachtig vorm gegeven video kan je nadenken. Er zit geen haast achter. Als je alleen al ziet dat YouTube de tweede zoekmachine ter wereld is, is het de moeite waard om een mooie video te maken die impact heeft en uw doelgroep uitnodigt deel te worden van uw organisatie.

 

Wilt u meer weten over het inzetten van online video voor uw onderneming? Lees hier meer.