default-logo

Co - creatie van content

zescs

Cirkel van co – creatie

Tijdens het doorlopen van het 90 dagen programma van Work The System hoort het opstellen van Werk Procedures. Een belangrijke daarvan is de manier waarop ik dingen maak. Dit noem ik de cirkel van co - creatie, wat een model is voor een langdurige samenwerking aan de creatie van content. Dit was oorspronkelijk voor intern gebruik en op aanraden van mijn coach bij Work the System deel ik mijn cirkel van co - creatie! De basis van het creëren van content met de klant is het op de cloud gebaseerde Client Content Dossier.

Centraal content creëren en beheren van uit de cloud.

De cirkel bestaat uit zes posities waarbij we hoogwaardige kwaliteit content op een constant niveau co - creëren met de klant. Omdat we vanuit de cloud werken hebben we één centraal punt wat door iedereen benaderd kan worden door middel van één link met één wachtwoord. Geen 34 emails meer over een weer. Eenmaal een cloud link in je bezit en je kunt aan de gang. Voordeel is ook dat de cloud 24/7/365 draait en je dus hyper efficiënt en super flexibel kunt werken. Prachtig!

Het co – creëren van content met de klant houdt in het nauw samenwerken met de klant aan de volgende online uitingen:

 • Video en foto -> video productie, promotiefilmpjes, video business portraits, timelapse filmpjes, docu's, clips, videomontage, foto shoots, foto bewerkingen.
 • Copy -> SEO web teksten, nieuwsbrieven, advertentieteksten en slagzinnen of benamingen.
 • Grafisch design -> logo's, iconen, website lay-outs, huisstijl voor online en offline gebruik, print
 • Sociale media -> beheer van verschillende kanalen zoals Facebook, LinkedIn en Twitter, opzetten bedrijfspagina's, nieuwsupdates beheren en maken, data interpretatie.
 • Websites -> beheer van de web content, UX design, data interpretatie en analytics.

Cirkel van co – creatie

De zes cirkels zijn posities, of stappen die door lopen en circulair van aard zijn. We beginnen vooraan, we volgen het rondje en beginnen weer van voor af aan. Het creatieproces wordt gevolgd aan de hand van die zes posities, waarbij een wisselwerking (de lijnen) zorgt voor consequentie. Omdat het Client Content Dossier centraal is, kunnen betrokken snel en eenvoudig aan revisies of updates werken zonder dat er voor ieder wissewasje gemaild of gebeld hoeft te worden.
 1. Bepaal wat de Client's Content is. Dit is een beoogd eindproduct, de klantwens die een digitaal artistiek product moet worden.
 2. Bewerkstellig een Concept en deel dat met alle betrokkenen.
 3. Contact. We zorgen dat de eerste en de tweede stap met elkaar coherent zijn en plan vooruit naar de vierde (Choice) en vijfde (Channel) stap.
 4. Choice. Beslisfase. Er zijn concepten besproken, nu gaan we het maken. Waarom, Wie, Wat, Wanneer, Waar en Hoe.
 5. Channel: Bepaal waar voor het eindproduct (Client's Content) bestemd is en voor welk kanaal de content co – creatie plaats vindt. We treffen hier de voorbereidingen voor het betreffende kanaal.
 6. Cooperation: De betrokken partijen werken samen om de Client's Content af te ronden met goed vinden en akkoord vanuit de klant.
 7. Client's Content: We zoeken weer contact met de klant over de afronding van het project (een nieuw logo voor op de website). We noteren alle feedback en gebruik makende van de cirkel werken we verder met de klant.
 8. Wij werken vanuit een onderzoek website optimalisatie gevolgd door één van onze content abonnementen met gebruik van onze online videopakketten.
 9. De 'Zes C's' zijn in de brede zin op de lange termijn als hulpmiddel te gebruiken. Zie ook de duidelijke lijn op de achtergrond. Het doel is de weg er naar toe. Dit lijkt op het Flywheel concept van Jim Collins in zijn boek 'From Good to Great'.
 10. Het Client Content Dossier kan door iedereen benaderd worden. Lees hier meer over de voordelen hier van.
We gebruiken altijd de 6 C's om de content co – creatie doorlopend te houden. Wilt u ook leren wat het co - creëren van content voor uw organisatie kan betekenen? Lees hier meer.